@adampricedk on Instagram have full name is Adam Price. Here you can discover all stories, photos, videos posted by adampricedk on Instagram. Read More...
Mangler du stadig julegaver? 🎄
Giv et gavekort til Brdr. Price – en gave, der ikke samler støv, men smager af noget!
231 5 9 hours ago
Vi lovede en opskrift på vores Soufflerede svampepaté fra juleprogrammerne.
4 personer
800 gram blandede friske svampe
Fx: 200 gram kantareller
200 gram kejserhatte
200 gram portobello
200 gram champignon
1 pakke tørrede karljohan svampe
4-6 skalotteløg
estragon
1 bæger creme fraiche
svampefond
Et glas hvidvin
2 dl fløde
Et lille glas cognac
3-4 skiver hvidt brød
smør
4 æg
Brødet finthakkes til brødkrummer i en minihakker/foodprocessor. 4 bananskalotteløg hakkes fint - det kan du med fordel også gøre i din foodprocessor.
Kantareller skæres i mindre stykker, mens kejserhatte og champignoner hakkes fint i foodprocessoren.
De tørrede Karl Johan-svampe kommes i vand og blødes op i 1/2 time. Derefter sigtes væsken fra. Husk at gemme væsken. Den skal vi nemlig bruge som fond i den vegetariske svampesauce. Hak de opblødte svampe.
Olie og smør varmes på en pande, hvor løg, champignoner og kantareller tilsættes og svitses. Kom blandingen i en skål og sæt det til side.
Kom lidt olie på panden og tilsæt de finthakkede svampe. De skal steges indtil de er tørre og ikke har mere væske i sig. Tilføj finthakket estragon, peber, hvidvin og en slat cognac. Tilsæt så fløde og creme fraiche. Hæld det over i skålen til løg og de andre svampe, og tilsæt de finthakkede brødkrummer. Smag den til med den svampefond, der også bruges i sovsen. Blandingen skal nu køle godt af inden du kan tilføje 4 æg. Tilsæt eventuelt lidt mere creme fraiche, hvis konsistensen er for tør. Kom farsen i en brødform smurt med smør. Svampepateen bages i ovnen på 180 grader i 35 minutter. Den kan også bages i portionsforme. Så skal bagetiden forkortes lidt. Se når pateen buler lidt op og føles fast. så er den klar.
Svampefonden består af vandet fra de tørrede Karl Johan svampe og en svampeglace, der kan købes i supermarkedet.
Når fonden er reduceret, fjernes den fra blusset. I en ny kasserolle laves en opbagning af smeltet smør og mel. Opbagningen bages til den har samme farve som lys karamel. Svampefonden tilsættes, mens der piskes. Tilsæt fløde og smag saucen til med sal og peber (pas på med salt - ofte er en svampefond købt i supermarked rigeligt salt), ribsgele og lidt sherryvineddike.
835 10 10 hours ago
Tak for alle de mange fine ord vores to juleprogrammer med Peters Jul som omdrejningspunkt har fået med på vejen! Vi har fået mange spørgsmål om OPSKRIFTER - og vil her bare minde om, at opskriften på vores julekalkun allerede ligger på DRs opskrifter. Hvis man vil lave den souvide, går man blot frem som vi viser i de nye programmer. Alle vores juleopskrifter findes desuden i vores julebog: “Jeg glæder mig i denne tid”. Den har nogle år på bagen, men spørg efter den hos boghandleren; de kan helt sikkert bestille den hjem. Opskriften på vegetarretten “Souffleret svampepaté med svampe sauce” lægger vi også op snarest. 🎄❤️
2.1K 38 3 days ago
Adam og James Price forsøger sig med at bage deres eget familiemedlem i sukker. Og det bliver … en udfordring 🍪
Tænd for julen på DRTV, lige når du ønsker det 🎄✨ Lige nu kan du blandt andet komme i ægte, gammeldags julestemning med ‘Berømte måltider: Peters jul’.
#snepåskærmen #laddetsnepåDRTV
1.1K 48 18 days ago
Kan man få en bedre gæst i køkkenet end Ghita? Nu ligger det første af to nye juleprogrammer klar på @drtv_dr ! I Berømte Måltider går vi i køkkenet med den danske jule-klassiker “Peters Jul” fra 1866, som på mange måder skabte det romantiske billede af den borgerlige, danske jul. Vi havde tabt krigen i 1864, men vi kunne i det mindste sætte dannebrogsflag i gåsen og pynte træet med sukkergodt og peberkager. Men hvad spiste man så egentlig juleaften i 1866? Vi blev faktisk overraskede af flere af retterne. Til en start måtte vi lige en tur på @detkglbibliotek og have fingrene i førsteudgaven af Peters Jul og få historien om hvordan den legendariske julebog var lige ved aldrig at blive udgivet, fordi forfatteren blev så rasende over hvordan bogen rent faktisk så ud, da den kom fra trykkeriet. Vi laver de klassiske retter fra de gode gamle dage og får den skønneste og fineste gæst ved bordet med Ghita Nørby, som fandt sin helt egen “Peters jul” fra 1937 (!) frem med dedikation fra far og mor og noter fra utallige oplæsninger. Det bliver ikke hyggeligere. Tag med i køkkenet og hør hvordan julen i Danmark blev sat på vers og cementeret for eftertiden. Glædelig fest!
2.8K 73 20 days ago
Efterårsdage på Langeland med buen. 12 jægere leverede i alt 6 stykker vildt. Jeg var lykkelig for at være blandt dem, som fik dyr denne gang. Buejagt er ikke mindst krævende fordi din rækkevidde som jæger er så begrænset, hvorfor mange ting skal gå op, hvis det skal lykkes at få et dyr. Du skal være ufattelig stille, dyret skal komme ind på 20 meter af dig - eller du skal liste dig ind på den afstand. (Med en riffel kan du uden problemer skyde på 200 meter) I en dansk efterårsskov med raslende blade og knækkende grene er det sin sag. Man følger dyrenes trækken gennem skoven og den dygtige skytte, der tager vare på skoven og står for hele det logistiske set-up, placerer jægerne ved dyrevekslerne, så chancen for at se dyr er så god som mulig. Men du skal stadig være heldig. Og stille. Mit rådyr kom ind på 15 meters afstand og fik en hjertepil, så det forblødte på 10 sekunder. Man er taknemmelig når det lykkes på den måde og sidder bagefter og tager oplevelsen til sig. Buejægere er nøjsomme folk, for de skyder langt fra noget hver gang de er ude. Derfor så meget desto større taknemmelighed, når det lykkes. Buen er et meget effektivt våben og danske Buejægere bliver løbende testet for deres skydefærdighed for at bevare tilladelsen. Den fine jagt blev fejret med østers og champagne og Boeuf Bourgignon af hjemmeskudt vildt i den smukke spisesal, hvor samtlige jægere var med på køkkenholdet. Kan det blive bedre med riv, rusk og regn på ruden samtidig? Efteråret synger sine sidste linjer; winter is coming. Tak for en smuk weekend i den store natur!
1.1K 18 24 days ago
Lidt stolt af at blive kaldt “aktivist” efter at have passeret 50. Ikke mindst fordi jeg primært bare har jeg gået og gemt på rester og ind i mellem lavet underlige retter, fordi jeg hader at smide mad ud. Min bror har altid kaldt mig krigsbarnet af samme grund. Og nogle gange ironiseret over de mærkelige små poser og bøtter med rester, han finder i mit køleskab. Men den slags ironi må vi aktivister hæve os over... (Og så finde et biogasanlæg i nærheden til de rester, der alligevel nåede at blive for gamle til at ryge i gryden…) Uanset hvordan man ser på det, smider vi danskere ifølge Stop Spild Af Mad 873.014 ton mad ud hvert år. Det er både et samfundsmæssigt, fødevarepolitisk og klimamæssigt problem. Vi er blevet for rige og for travle, selvom der er mange, der hverken er rige eller travle. Men jeg tror også, vi har også mistet et grundlæggende håndværk og måske også en respekt for maden, vi spiser. Fordi der er mere end rigeligt af den og fordi vi alligevel - på trods af inflation og prisstigninger - ikke anvender mere end ca 10% af vores disponible husstandsindkomst på mad i gennemsnit. Det så anderledes ud en gang. Og vi passede nok bedre på ikke at smide vores mad ud af samme grund. Måske er der nogle gamle dyder, der burde støves af. Måske skal vi tage vores mad mere alvorligt og ikke lade os styre af “Bedst før” og “sidste salgsdag” - men mere af sund fornuft. Og så skynde os ud og lave en skøn gratin af de rester, vi lige var på vej til at smide ud. (Bare søg på: Gratin og Spise med Price) Velbekomme til alle aktivister ude bag komfurerne…
774 28 a month ago
"The organic and biodynamic practices are perfectly aligned with the new Nordic philosophy."
Famous for the Danish series Borgen, Adam Price is more than just a screenwriter—he's a true storyteller, whether on screen or in the culinary arts. From managing his restaurants in Copenhagen to crafting perfect food and wine pairings, he blends flavors and emotions into each of his projects.
Discover this flavorful encounter in our EuroCave magazine (LINK IN BIO).
“Les pratiques biologiques et biodynamiques s'alignent parfaitement avec la philosophie nordique de pureté et d'authenticité.”
Connu pour la série danoise Borgen, Adam Price est bien plus qu’un scénariste : c’est un véritable conteur, que ce soit dans ses œuvres à l'écran ou dans l'art culinaire. De la gestion de ses restaurants à Copenhague à la recherche d'accords parfaits entre mets et vins, il mêle saveurs et émotions dans chacun de ses projets.
Découvrez cette rencontre savoureuse dans notre mag EuroCave (LIEN EN BIO).
#EuroCave #AdamPrice #WineLover #FoodWinePairing #Copenhagen @adampricedk
511 12 a month ago
Så valgte USA en snart 79-årig dømt forbryder til præsident. Han anerkender ikke klimaforandringer, hader tilsyneladende vindmøller, har ved sit valg af højesteretsdommere muliggjort den horrible retstilstand på abort-området, er en misogyn lystløgner og omtaler stormen på kongressen som “a day of love”. Og de har ikke bare valgt ham med en tilfældigt opstået valgteknisk margin. Pengepungen har talt. Og har givet hans parti flertallet i senatet - muligvis også i repræsentanternes hus. For en lille, naiv dansker forekommer det nærmest utænkeligt, at man kan stemme på et menneske som Trump. Faktisk at han overhovedet kan være opstillingsberettiget, når han åbenlyst ikke spiller efter demokratiske spilleregler, har løjet for befolkningen et ukendt antal gange og er nyligt dømt i en straffesag. Sådan er der naturligvis også amerikanere, der tænker, men de er for få, og de bliver set på som elitære landsforrædere af Trumps kernevælgere. Samme kernevælgere som ser ham som “an American hero” og stadig tror fast på, at det forrige valg blev stjålet fra ham og at Gud senest reddede Trumps liv, så han kunne frelse USA. På en måde er det interessant at reflektere over, hvor langt væk vi befinder os rent mentalt fra vores store allierede og væsentligste eksportmarked. Man kan samtidig kun begræde at EU aldrig er blevet et folkeligt projekt, for der er ikke noget Trump ønsker mere end at forhandle med Europa som enkeltstående lande i stedet for en samlet union. På det punkt - ligesom flere andre - er Trump jo ret enig med en anden gammel hvid mand - Putin. For en fortabt ateist som mig giver det nok ikke mening at bede til Gud en dag som i dag. Man kan nærmest kun håbe på, at Washington DC’s særlige magtkultur vil æde nogle af Trumps ambitioner op i politiske kompromisser. At “The Swamp”, som Trump ofte omtaler systemet som, ender med at lægge en dæmper på MAGA-planerne og dermed være endnu mere magtfuld end verdens mægtigste mand. Og hvad så med demokraterne? De må sætte sig og se “The West Wing” og lære fra et af de bedste citater fra karakteren Toby Ziegler:
“It’s Not The Battles We Lose That Bother Me, It’s The Ones We Don’t Suit Up For.”
4.4K 268 a month ago
Vi har mistet en af de største. Ulf formåede både at være en fuldkommen unik komiker og samtidig en fremragende skuespiller, uanset det mest var komikken han brugte det meste af sit kæmpe talent på. Jeg har haft fornøjelsen og æren at arbejde sammen med ham både når det skulle være sjovt og når det skulle være alvorligt. Det var med ærefrygt, at man som forfatter afleverede et nummer til ham i Cirkusrevyen, hvor han bogstaveligt talt ragede op over alle andre og satte tonen og barren højt. Her er han som Mærsk McKinney helt tilbage i 2005, hvor vi skrev en parafrase over Admiralens vise om tilblivelsen af den dengang nye opera. Og 5-6 år senere ville nogen mene, at han nærmest gentog rollen som Danmarks største erhvervsmand, da kan spillede rollen som milliardæren Joachim Crone i første sæson af Borgen - her i sit møde med den nye, kvindelige statsminister. Jeg vil savne Ulf og hans enestående talent indenfor så mange forskellige genrer igennem seks årtier. Det er næsten ikke til st fatte, han nu har forladt scenen. Kæmpe tak for mange samarbejder gennem årene. Vi vil savne dig! ❤️
1.6K 24 2 months ago
Vi er i fuld gang med at optage sæson 17 (!) af Spise med Price. Det bliver Oldschool SMP i det gode gamle sommerhus med gæster og nye yndlingsretter. Her hylder vi det amerikanske Diner-morgenmadskøkken med eggs any style, Biscuits ‘n Gravy, Breakfast Sandwich (hommage a @eggslut ) French Toast and Pancakes. Og Diner Hostess Jazz holder styr på gæsterne med og serverer “a Damn good cup of coffee…” Vi ses på DR1 til næste år…!